A.S.F. Fischer BV neemt Herag over

Bevestigingsmaterialen specialist Herag uit Bolsward is per 24 januari 2023 overgenomen door A.S.F. Fischer BV uit Lelystad. Met de overname is een 100% aandelenoverdracht gemoeid.

Zowel A.S.F. Fischer BV als Herag opereren als specialist van bevestigingsmaterialen binnen de Nederlandse Bouwgroothandel. Beide bedrijven staan bekend om hun conceptmatige marktbenadering met vooraanstaande A-merken, eigen merken en private labels.

Herag is sinds 1966 een toonaangevend familiebedrijf op het gebied van bevestigingsmaterialen zoals bouten, moeren, schroeven en pluggen. Herag staat bekend om zijn klein- en shopverpakkingen. Directeur Bert Kieberl is blij met de overname; ‘onze klanten, leveranciers en medewerkers zijn bij A.S.F. Fischer BV in goede handen’.

Directeur Arnoud Booij van A.S.F. Fischer geeft aan dat de overname perfect past in de groeistrategie van de organisatie. ‘Wij willen graag in de toekomst een stevige, stabiele en toekomstgericht partner voor onze relaties blijven. Met deze overname versterken wij onze positie in de markt en verbreden wij ons merken- en productenportfolio. Door de overname profiteren klanten van beide partijen van de synergievoordelen op zowel logistiek als commercieel gebied’. A.S.F. Fischer BV is opgericht in 1945 en bekend van onder andere de merken Woodies, Interdynamics, QlinQ, Steelies, Grabber, Fis-Profi en Perfectmate. 

Medio februari zullen alle activiteiten van Herag vanuit Bolsward overkomen naar Lelystad, waar een volledige integratie van zowel de verkoop-, inkoop- als logistieke activiteiten zal plaatsvinden.