Steenreparatie

 

 

Met het ABC-ADAMAS assortiment van 8 verschillende basiskleuren kan steenpasta ter plekke op de juiste kleur worden aangemaakt. Daardoor kunnen stenen, gaten of gerestaureerde muurdelen in de juiste kleur worden gerepareerd.

 

 

 

 

 

Met de 8 basiskleuren kunt u door menging ter plaatse de steenpasta op de juiste kleur brengen voor reparatie van gescheurde of beschadigde bakstenen.

Richtlijnen & Normen

  • DIN EN 845,  Deel 1-3 Aanvullende bouwdelen voor metselwerk /Ergänzungsbauteile für Mauerwerk
  • DIN 1053, Deel 3 wapening metselwerk / Bewehrtes Mauerwerk
  • WTA-Merkblatt 4-3-98/D Herstel van metselwerk,  stabiliteit en draagkracht / Instandsetzen von Mauerwerk - Standsicherheit und Tragfähigkeit
  • CUR 71
  • NEN 6790

Technische specificaties Spiraalankers

Download  de PDF

 

Roestvast en roestvrij

De volksmond gebruikt het begrip roestvrij,  maar dat is volgens metallurgen onjuist, aangezien roestvrij materiaal volgens hen wel kan „roesten".  Het bevat echter een oxidehuid, die het materiaal afsluit.  Dit voorkomt roestvorming.  Beschadiging van die huid kan echter roestvorming tot gevolg hebben,   voortdurende inwerking van andere metalen of chloride op het oppervlak van het roestvrije materiaal ook.

 

Austenitisch

Austenitische staalsoorten zijn roestvaste staalsoorten met tussen 6 en 26% nikkel (de 300-reeks uit de AISI) en zijn in geleverde vorm niet-magnetisch. Deze staalsoorten zijn uitstekend  plooibaar en strekbaar en ook schokbestendig onder alle temperatuursomstandigheden. Door het nikkel blijft het staal tijdens afkoeling in zijn austenitische toestand. De overige elementen verhogen de corrosieweerstand en verwerkbaarheid van het staal.

AISI (American Iron and Steel Institute):

  • AISI 304 (EN 1.4301). Deze legering bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het is niet magnetisch en niet hardbaar.
  • Een meer corrosiebestendige maar duurdere soort is AISI 316 (EN 1.4401) met 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeem. Het is beter bestand tegen zoutcorrosie.

 

V2A/V4A

Is een afkorting voor "Versuch 2 Authenitisch", ofwel het klassieke chroomnikkelstaal met een legering van 18% chroom en 8 % nikkel. V4A is een legering van 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeem