InterDynamics

 

 

Fisinox

Toepassing:

Fisinox kleurkopschroeven zijn speciaal ontworpen voor de bevestiging van gevelplaten, boeiboorden en luifels op een houten onderconstructie. Voorbeelden hiervan zijn HPL gevelbekleding zoals; Trespa, Abet, Plastica, Ki-Kern, etc. Maar ook vezelcementgebonden gevelbekleding en steenwol/-vezel gevelbekleding.

 

Uitvoering:

De Fisinox kleurkopschroeven zijn geproduceerd van roestvaststaal A2 of A4 kwaliteit. Aan de kuststrook adviseren wij een roestvaststaal A4 kwaliteit toe te passen. Roestvaststaal kwaliteit A4 met een verhoogd nikkelpercentage en toevoeging van molybdeen is beter bestand tegen agressieve omstandigheden zoals zeeklimaat (chloriden), industrie atmosfeer (zwaveldioxide) en oxyderende zuren.

 

De zelfcentrerende punt van 30 graden maakt voorboren in het hout overbodig. Door de extra scherpe punt is de schroef snel te centreren en te verwerken. Dit wordt mede bereikt door de scherpe schroefdraad, maar zorgt tevens voor een zeer  hoge uittrekwaarde en afschuifwaarden.

 

Alle Fisinox kleurkopschroeven zijn voorzien van het FIS kenmerk in de schacht van de schroef.
 

 


 
 

 

Testen/keurmerk:

De kop van de schroeven is voorzien van een UV-bestendige, slag- en krasvaste2 componenten  expoxy nat lak coating. Deze coating voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft duurzaamheid en  belastbaarheid van het product. De Fisinox kleurkopschroeven, de coating en de combinatie van beide zijn diverse keren getest en aan laboratoriumproeven onderworpen.

Onderzoeken met betrekking tot de schroeven zijn uitgevoerd ter bepaling van de uittrekwaarden, torsiewaarden en afschuifwaarden van de schroef.  De coating is getest aan de hand van stootvastheid, hardheid en krasvastheid. Vervolgens zijn er bij de combinatie van beide een 1000 uur durende zoutsproeitest, gevolgd door een 1000 uur durende UV test uitgevoerd.

De Fisinox kleurkopschroeven vertoonen na afloop geen enkele beschadiging of kleurverandering en de resultaten van de testen blijken uitstekend. De resultaten van deze testen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

 

Testrapport COT.

 


 
 

Gratis TX-20 BIT in iedere verpakking

De 12 mm kop is voorzien van een speciale TX-20. Deze zorgt voor minder slijtage van de bitjes en is bijzonder geschikt voor de verwerking met automatisch aandrijfapparatuur.

In alle Fisinox doosjes wordt een TX-20 bitje meegeleverd. De TX-20 bitjes zijn voorzien van zes drukpunten welke ervoor zorgt dat lakbeschadiging wordt voorkomen. Gebruik per 100 Fisinox kleurkopschroeven een nieuw TX-20 bitje. Dit voorkomt beschadiging en vervuiling van de kop.

 

Kleuren:

De Fisinox Kleukopschroeven zijn in meer dan 1000 kleuren verkrijgbaar. Indien nodig wordt een unieke kleur aangemaakt en geproduceerd. Voor elke gevelplaat kan zo een gegarandeerde 100% match worden gemaakt.

A.S.F. Fischer beschikt over een ruim assortiment standaard kleuren welk uit voorraad leverbaar zijn.

 

Verwerking:

Schroeven dienen niet te vast aangedraaid te worden om de werking van het paneel niet te belemmeren. Het boorgat dient een doorsnede van 8 mm te hebben zodat de plaat vrij in alle richtingen kan uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuur en vochtwisselingen.

De minimale hoeveelheid schroeven en de maximale bevestigingsafstanden van de platen dienen volgens instructie van de desbetreffende plaatsoort te geschieden.

 

Product Folder

Fisinox Kleurkopschroeven
07-05-2011 11:26:05

A.S.F. FIScher BV introduceert een nieuw merk kleurkopschroeven onder de naam FISINOX®.

 

 

BOUWBEURS 2019
11-02-2019 00:00:00

FASTENER FAIR STUTTGART
07-01-2019 00:00:00

Van 19 tot en met 21 maart 2019 vindt in Stuttgart de Fastener Fair 2019 plaats. A.S.F. Fischer BV heeft een stand op deze beurs, nummer 1992 in hal 3.

 

De nieuwe Perfectmate najaarsfolder is uit!
23-10-2018 00:00:00

De nieuwe Perfectmate najaarsfolder is uit! Met 7 nieuwe en interessant geprijsde Pefectmate machines.