InterDynamics

 

 

Fisinox

Toepassing:

Fisinox kleurkopschroeven zijn speciaal ontworpen voor de bevestiging van gevelplaten, boeiboorden en luifels op een houten onderconstructie. Voorbeelden hiervan zijn HPL gevelbekleding zoals; Trespa, Abet, Plastica, Ki-Kern, etc. Maar ook vezelcementgebonden gevelbekleding en steenwol/-vezel gevelbekleding.

 

Uitvoering:

De Fisinox kleurkopschroeven zijn geproduceerd van roestvaststaal A2 of A4 kwaliteit. Aan de kuststrook adviseren wij een roestvaststaal A4 kwaliteit toe te passen. Roestvaststaal kwaliteit A4 met een verhoogd nikkelpercentage en toevoeging van molybdeen is beter bestand tegen agressieve omstandigheden zoals zeeklimaat (chloriden), industrie atmosfeer (zwaveldioxide) en oxyderende zuren.

 

De zelfcentrerende punt van 30 graden maakt voorboren in het hout overbodig. Door de extra scherpe punt is de schroef snel te centreren en te verwerken. Dit wordt mede bereikt door de scherpe schroefdraad, maar zorgt tevens voor een zeer  hoge uittrekwaarde en afschuifwaarden.

 

Alle Fisinox kleurkopschroeven zijn voorzien van het FIS kenmerk in de schacht van de schroef.
 

 


 
 

 

Testen/keurmerk:

De kop van de schroeven is voorzien van een UV-bestendige, slag- en krasvaste 2-componenten epoxy coating. Deze coating voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft duurzaamheid en belastbaarheid van het product. De coating van Fisinox kleurkopschroeven is getest door middel van een 1000 uur durende zoutsproeitest, gevolgd door een 1000 uur durende UV test.

 

De Fisinox kleurkopschroeven vertonen na afloop van de bovengenoemde testen geen enkele beschadiging of kleurverandering. De resultaten van deze testen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Testrapport COT.

 


 
 

Gratis TX-20 BIT in iedere verpakking

De 12 mm kop is voorzien van een speciale TX-20. Deze zorgt voor minder slijtage van de bitjes en is bijzonder geschikt voor de verwerking met automatisch aandrijfapparatuur.

In alle Fisinox doosjes wordt een TX-20 bitje meegeleverd. De TX-20 bitjes zijn voorzien van zes drukpunten welke ervoor zorgt dat lakbeschadiging wordt voorkomen. Gebruik per 100 Fisinox kleurkopschroeven een nieuw TX-20 bitje. Dit voorkomt beschadiging en vervuiling van de kop.

 

Kleuren:

De Fisinox Kleukopschroeven zijn in meer dan 1000 kleuren verkrijgbaar. Indien nodig wordt een unieke kleur aangemaakt en geproduceerd. Voor elke gevelplaat kan zo een gegarandeerde 100% match worden gemaakt.

A.S.F. Fischer beschikt over een ruim assortiment standaard kleuren welk uit voorraad leverbaar zijn.

 

Verwerking:

Schroeven dienen niet te vast aangedraaid te worden om de werking van het paneel niet te belemmeren. Het boorgat dient een doorsnede van 8 mm te hebben zodat de plaat vrij in alle richtingen kan uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuur en vochtwisselingen.

De minimale hoeveelheid schroeven en de maximale bevestigingsafstanden van de platen dienen volgens instructie van de desbetreffende plaatsoort te geschieden.

 

Product Folder

Fisinox Kleurkopschroeven
07-05-2011 11:26:05

A.S.F. FIScher BV introduceert een nieuw merk kleurkopschroeven onder de naam FISINOX®.

 

 

A.S.F. Fischer BV neemt merk QlinQ over uit boedel THR
18-02-2020 00:00:00

A.S.F. Fischer BV, de Lelystadse importeur en conceptontwikkelaar van bevestigingsmaterialen neemt het ijzerwarenmerk QlinQ over uit de boedel van THR.

Nieuwe Pefectmate Tegelboren film animatie
12-02-2020 00:00:00

2020: 75 jaar A.S.F. Fischer BV
02-01-2020 00:00:00

2020 is een bijzonder jaar voor A.S.F. Fischer BV. Precies 75 jaar geleden werd het bedrijf opgericht aan de Bloemgracht in Amsterdam. Zo'n bijzonder jubileum laten wij dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Gedurende het hele jaar zullen wij met speciale actie's ons jubileum samen met u vieren met als hoogtepunt een bijzonder evenement deze zomer. Wij houden u op de hoogte!